Een laadstation aan huis voor je elektrische auto

silver sports coupe on asphalt road

Rijd je een elektrische auto, maar vind je het soms lastig om een geschikte laadplek te vinden? Dan kun je overwegen om contact op te nemen met een aanbieder van laadstations. Zo weet je namelijk zeker dat je iedere ochtend met een volle accu naar je werk vertrekt. Daardoor hoef je onderweg niet meer op zoek te gaan naar een laadplek die nog vrij is. Een laadstation voor de elektrische auto brengt echter nog meer voordelen met zich mee.

Je rijdt nog veel voordeliger

Besluit je om een laadstation te bestellen? Dan kun jij je auto altijd opladen tegen het voordeligste tarief. Als je ervoor kiest om je auto aan je eigen laadstation op te laden, betaal je namelijk alleen de stroomkosten. Een laadstation is om die reden ook financieel gezien een aantrekkelijke investering. Veel mensen rijden elektrisch omdat het goedkoper is dan rijden op benzine of diesel. Je profiteert echter pas optimaal als je ook in het bezit bent van een eigen laadstation.

Welk laadstation heb je nodig?

Het is goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende laadstations. Je kunt de laadstations onder meer categoriseren op basis van plug. Je hebt type 2 en type 1 laders. Welk type laadstation je nodig hebt is afhankelijk van de auto die je rijdt. Auto’s die in Europa geproduceerd zijn, kunnen standaard opgeladen worden met een type 1 plug. De type 2 laadstations zijn geschikt voor Japanse en Amerikaanse auto’s.

 

Uiteraard is het belangrijk om een laadstation te kiezen dat geschikt is voor jouw auto. Toch zijn er meer factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een laadstation. Denk aan het vermogen, maar ook aan de kwaliteit en de verschillende opties. Er zijn bijvoorbeeld laadstations die je aan een applicatie kunt koppelen.

Handig voor onderweg: een mobiele lader

Naast dat je een laadstation aan huis kunt laten installeren, kun je ook een mobiele lader overwegen. Deze laadstations kun je simpelweg in het stopcontact steken. Dit is ook handig voor op vakantie of als je op visite bent. Houd er wel rekening mee dat mobiele thuisladers type 2 en type 1 minder vermogen leveren dan een laadstation. Het kan daarom een goed idee zijn om zowel een mobiele lader als een laadstation aan te schaffen. Zo kun je de accu van je auto thuis snel opladen, maar heb je ook de mogelijkheid om de auto onderweg op te laden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *